sunnuntai 10. syyskuuta 2017

32. PUOLIVUOTIAS JA 6KK VIDEO



Koda tänään (eilen) jo puolivuotias! Hurjaa miten nopeesti tää aika menee. Koda alkaa olla jo aika iso, pentupyöreys jo aikoja sitten lähtenyt. Ihan junnultahan toi vielä näyttää ja sitähän se onki. Tosiaan eilen piti julkasta tää postaus, mutta eipä ollut ajantasaisia kuvia ja sää oli niin kurja koko päivän ettei olisi niitä saanutkaan. Postaus siis näin päivän myöhässä, mutta ei se varmaan maailmanloppu ole!


Koda on superleikkijä, en voi ees kuvitella että joskus oli leikkimisen kanssa ongelmia :D Nykyään leikkiminen on ihan parasta, etenkin ihmisen kanssa! Vielä vähän työstetään lelun palauttamista (ei enään, tuo lelun jalkojen päälle/väliin :D) mulle asti, luokse tulee (ennen oli ongelma että Koda halus juosta pakoon), mutta jää noin metrin parin päähän ja tiputtaa lelun siihen. Kuitenkin kun niin paljon tykkää leikkiä ihmisen kanssa, niin tulee ihan jalkoihin kiinni tuomaan lelun hetken päästä.

Hieno koira siit on kyl kasvanu!








Vaikka Koda onkin unelmapentu, täyttänyt ja ylittänyt kaikki toiveet ja haaveet -ei arki sen kanssa aina ole ruusuilla tanssimista. Koda hyppii pöydille (paljon!!), tiputtaa kaiken ja syö, sen hereilläolon ajan pitää lähestulkoon kokoajan juosta perässä. Se puree, edelleen. Tosin enään vain villiintyessä. Aina lukee niitä että "koirani on pentuna purrut vain kerran!" ja meillä on 4,5kk ikään asti roikuttu lahkeessa ja käsissä kiinni. Ihmisten juostessa Koda tarttuu helposti hampailla jalkaan kiinni. Jää vaan miettimään kun kaikki on tehty, mikään ei ole puremista poistanut, mitä on tehty väärin? Onneksi pureminen suhteellisen vähäistä, mutta uskaltaisin sanoa että ainakin kerran päivässä

Kokonaan sisäsiistiksi poika oppi "myöhään", jossain neljän ja puolen kuukauden paikkeilla. Tai no kokonaan ja kokonaan, edelleen sattuu vahinkoja, mutta tooodella harvoin, ei edes kerran viikkoon. Meillä on talojärjestelyt sen verran hankalat, että varmasti hämmensi koiraakin sisäsiisteyden opettelemisessa.



Hihnakävelyn Koda osaa ja ei osaa. Aina sanon että nyt panostetaan hihnakäyttäytymiseen, mutta puheeksi jää. Suurinosa lenkkeilystä tapahtuu vapaana.. Koda kävelee hihnassa ihan nätisti, löysällä hihnalla, vähän edessä, siihen pitää jossain vaiheessa alkaa kiinnittämään huomiota, mutta kuitenkin ihan hyvin kun ei vedä. Ihmiset osataan ohittaa nätisti, koirat ohitetaat täysin herkun voimalla, samoin pyöräilijät.

Arki pyörii kaikin puolin ihan hyvin, paljon on vielä tehtävää, mutta paljon on myös opittu. Aina tulee olemaan jotain parannettavaa.. Tokossa ollaan aika alussa vielä vaikka super paljon ollaan treenattu. Hinkataan perusjuttuja ja tehdään pohjat kuntoon, erittäin hitaasti edeten. Harrastuksissa ei meillä oo mikään kiire, niissä on vuosia aikaa. Panostetaan nyt arkijuttuihin nii on ainakin tulevaisuus sitten parempi.



Mitäs muuta... Aksailtu ei olla, muuta kun muutamia kotijuttuja. Ei se osaa muuta kuin mennä putkeen ja kiertää (oikeelle kiertäminen vielä vähän hakusessa, hakeutuu itse vasemmalta kiertoon).  Eipä tässäkään kiirettä ole, kunhan päästäisiin valvovan silmän alle aloittamaan agilityura!

Tässä oli pieni tsekkaus meidän menoon tällä hetkellä, paljon on suunnitteilla pennun pään menoksi! Tylsää sille ei ainakaan tule. katsotaan mihin me vielä Kodan kanssa päädytään. Koda on ylittänyt mun toiveet, se on parempi koira kun mitä koskaan voisin toivoa. Se täyttää just sen reiän täydellisesti mitä multa on puuttunut elämässä. Tyhjä avoin kirja, toivottavasti osaan täyttää sen sivut oikein enkä pilaa kaikkea!
Onnea ja kiitos kaikesta tähän mennessä Koda <3



Loppuun halusin vielä liittää Kodan 6kk videon. Kannattaa ihmeessä tilata kanava ( The Trick Dog Koda ), kaikkia videoita en tänne julkaise.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti