keskiviikko 23. elokuuta 2017

30. AKTIIVINEN PENTU JA LUKIO - MITEN TOIMII?

Koda on viisi kuukautta vanha erittäin aktiivisen rodun, erittäin aktiivinen yksilö ja itse aloitin itelleni täysin uudet opinnot uudessa paikassa - lukiossa. 
Painotan, että koko kirjoitus perustuu omiin mielipiteisiini ja kokemuksiin todella lyhyen ajan sisällä. Varmasti tulee vaikeampaa, ehkä helpompaakin kunhan pääsen sisälle opiskeluun. 


Koda muutti meille ollessaan 8-viikkoa. Itselläni oli hetki jäljellä peruskoulua ja Koda oli alusta asti yksin lyhyitä aikoja. Muutama ensimmäinen päivä tottakai Kodan seurana oltiin kokoajan, mutta aloitettiin myös lyhyet harjoitukset heti saapumispäivänä. Kodalla ei koskaan ilmennyt minkäänlaista eroahdistusta ja kaikki on näyttänyt olevan sille okei. Tasan kerran on piipattu perään kun jäi yksin, sekin kesti tosin noin kymmenen sekuntia ja hiljaa. Mistä sitten johtuikaan. Kesän aikana harjoiteltiin yksinoloa enemmin tai vähemmin, mutta ei ole ilmennyt ongelmia yhtään.


Pentu on siis ollut helppo jättää kotiin koulupäivän ajaksi. Minulla on pari alle viiden tunnin koulupäivää, jolloin Koda pärjää mainiosti yksin. Kulutan sen energian aamusin hyvin, jolloin aika menee pitkälti nukkuessa. Pidempinä yksinoloina tottakai tulee joku pitämään seuraa päivällä, ettei tarvitse yksin olla. 


Vaihdoin ruoka-ajat aamulle ja illalle, Koda siis nyt syö vain 2 kertaa päivässä. Päiväruoka olisi mennyt välillä liian monimutkaisesti, joten parempi näin. Kodakin sopeutunut uusiin ruoka-aikoihin hyvin. Häivytin päiväruokaa muutaman päivän ja sen loppumisen jälkeen pari päivää pentu odotteli ruoka-aikana että millonkas se ruoka tulee, mutta nyt jäänyt sekin pois ja odottaa tyytyväisesti iltaan. 


Vapaa-aika menee lähinnä koiran kanssa touhuten. Pentu kun on nukkunut pitkän yön ja päivän, välissä vain hetken riehunut niin kyllä muuten riittää energiaa loppupäiväksi!
Saan Kodan välillä vanhempien/siskon riesaksi, jos itsellä on muuta menoa tai haluan vaikka viettää hetken pidempää kaupungilla kavereiden kanssa.  Vapaa-aika koirasta koostuu Kodan pienistä päiväunista jossain vaiheessa ja ilta yhdeksän jälkeen, Kodan mennessä yöunille. 


Suurin muutos arkeen on ehkä siinä, että en voi mennä minne haluan ja milloin haluan. En voi koulun jälkeen niin vaan päättää että "hei joo, tuun teille illaks!". Kyllähän se välillä ärsyttää ettei voi spontaanisti koulun jälkeen lähteä mihin vaan. Päätöksen kuitenkin itse olen tehnyt ja kyllä Koda on antanu mulle enemmin elämäniloa kuin osasin kuvitella. Koda on paras pentu mitä voin koskaan saada! <3

Kaikenkaikkiaan tiivistettynä arki on tähän mennessä ollut tosi helppoa, joskin välillä rankkaa, kun vapaa-aikaa ei ole niin paljon kuin ennen ja mihin on tottunut. Jään innolla odottamaan mitä Koda tuo mukanaan mun elämään!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti