torstai 11. toukokuuta 2017

6. YHDEKSÄN VIIKKOA JA YKSI VIIKKO

Vau! Onnea ihanat 9-viikkoiset E-pennut <3 Aika on hurahtanut tosi nopeasti, vastahan pennut olivat kaksi viikkosia. Tänään siis Koda ja sen veljet ja sisko täyttivät huimat yhdeksän viikkoa! Samalla Kodalla tuli täyteen yksi viikko kotona. Ihan kuin vasta eilen olisin tuskaillut koulussa ja kärsinyt siitä kuinka hitaasti aika kuluu odottaessa iltaa. Se kun sain allekirjoittaa paperin, että Koda on mun, sain ottaa pennun kotiin, mikään ei voisi olla parempaa <3



Viikon aikana olemme saaneet pentuarjen aika hyvin toimimaan. Meidän päivät on mennyt aikalailla samalla rytmillä joka päivä. Aamulla heräämme kuuden aikaan ja aloitamme käymällä ulkona pissalla, jonka jälkeen jätän Kodan tekemään mitä huvittaa ja meen itse vaihtamaan vaatteita. Sen jälkeen teemme aamulenkin, joka kestää noin 30min, riippuen siitä miten pentu jaksaa. Lenkin jälkeen Koda saa aamuruokansa aktivointipallossa. Sitten leikimme ja käytän vielä Kodan pissalla pihalla. Sen jälkeen lähden kouluun ja Koda saa hammasharjatikun, mikä nyt onkaan oikeelta nimeltään.

Koda saa päiväruokansa kolmen ja neljän välillä, johon sekoitan mukaan punkkiaineen. Käydään myös päivälenkki kun tulen koulusta. Sitten päivä tehdään mitä tehdään ja illalla taas lenkille ja ruoka piimän kera 7-9 välillä. Illalla Koda nukahtaa joskus kymmenen tai yhdentoista aikaan.











Eilen kävimme Musti&Mirrissä, siellä kun oli lemmikkipäivät, eli sai alennusta jos oli lemmikki mukana. Nappasin sitten Kodan mukaan ja kävin isän kanssa ostamassa isomille pojille sieltä ruokaa. Kodalle mitään ei tarvinnut ostaa, lunastimme vain pentupaketissa tulleen kupongin.
Punnittiin Koda ja vähän oli painoa lähtenyt. Viikko sitten painoi 5,1kg ja nyt 4,8kg. Olemme Kodan kanssa liikkuneet paljon, joten voi osittain johtua siitä? Pitää laittaa paino tarkkailuun, jos ei nouse niin nostetaan sitten vähän ruoka-annosta.
Kodan sivun kautta pääsee seuraamaan Kodan kasvamista.


Edellisen postauksen listauksesta olemme harjoitelleet paljon luoksetuloa ja se sujuu ihan hyvin. Paljon saa tehdä töitä, että olisi kiinnostavampi kuin kaikki pihalta löytyvät kepit ja kaarnanpalat, ne on ihan parasta syömistä! Enimmäkseen olemme harjoitelleet tätä aidatulla osalla pihaa, sieltä kun on vain yksi kohta josta Koda pääsisi pois.

Sisäsiisteydessä on edistytty, viimeeksi kun sen ongelmia valittelin. Tällä hetkellä tarpeet tehdään ulos, välilä tulee vahinkoja sisälle jos itse olen hidas, mutta Koda pyrkii aina ulos ja se on hienoa! Toivotaan ettei tässä tule taas niin paljon takapakkia että ollaan lähtötilanteessa.

Rauhottumisessa on vielä harjoteltavaa. Koda rauhottuu nopeasti syliin, mutta pois päästessään se villiintyy entisestään, pitää siis jatkaa harjoittelua. Toki rauhottumista harjoitellaan läpi koiran elämän, mutta pentuaikana ihan urakalla.


Sen lisäksi olemme harjoitelleet katsekontaktia. Koda ottaa kontaktin tosi hyvin ja tajuaa idean. Istuminen ja maahan meno on ollut vähän taka-alalla, eikä niitä olla harjoiteltu yhtään.

Toisten koirien kanssa Koda tulee hyvin toimeen, vaikka muihin koiriin sosialistaminen on jäänyt hävettävän vähälle, lenkeilläkin olemme keskittyneet enemmin ohitusharjoituksiin. Koda ottaa iloisesti vastaan kaiken näköiset, kokoiset ja rotuiset koirat!

Osaa Koda kyllä olla aika röyhkeä. Tässä kirjoittaessa huomasin Kodan yrittävän koko ajan saada luuta pois Tapsalta, vaikka toinen murisee siinä että ei hänen luutaan saa viedä. Tuohon pitää saada stoppi, pennun pitää oppia kunnioittamaan muitakin koiria.

Hyvin meillä siis menee ja lauantaina lähdemme varmaankin vierailemaan taas mätsäreissä. Ajattelin alkaa pikkasen jo harjoitteemaan Kodan esittämistä,  jos vaikka jonkun ajan kuluttua nähtäisiin Kodakin pentukehässä? Näyttelyistä ei meille tule suuri osa elämää, mutta olisihan se kiva muutamissa mätsäreissä ainakin pyörähtää.

3 kommenttia:

  1. Sulla on ilmeisesti tässä koodissa joku kopioinninesto tms, en tiedä mikä, mutta ärsyttävä se on: ei voi klikkailla itteensä vanhempiin postauksiin joten blogia on TODELLA työlästä selata.

    VastaaPoista
  2. Pieni koodivirhe oli sattunu, mutta se on nyt korjattu! :)

    VastaaPoista