maanantai 15. toukokuuta 2017

7. KESÄ TULEE

Vihdoin on alkanu tulla lämpimämpää, tätä on odotettu! Voi olla että on vaan väliaikaista ja kohta on taas maat valkoisena, mutta nyt ainakin oon Kodan kanssa jo toista tuntia istumassa pihalla auringossa. Nappasin koneen tähän ulos ja tulin tekemään tähän samat asiat mitä olisin sisällä tehnyt ja Koda tykkää ainakin ihan hirveesti! Pentu joutuu olemaan tosin hihnan päässä kiinni, kun olemme ei aidatulla alueella ja se taitaa pikkusta ottaa vähän päähän. No, sitten kun oppii kunnolla niin pääsee pois hihnasta tähän pihalle! Kohta lähdemme aidatulle pihan puolelle juoksemaan kavereiden kanssa.

Treenatessa olen huomannut, että Kodan motivaatio on huippu! Pentu keskittyy pihallakin pelkästään tekemiseen, vaikka ympärillä on kymmeniä kivoja hajuja ja asioita! Ihana <3
Kodan kanssa olemme harjoitelleet istumista vähän ja vau! Sehän toimii jo ihan hyvin! Tätä kokeilin niin, että kävellään Kodan kanssa ja käsken siitä istumaan, sillä kun tuo on pentu niin istuu lähes automaattisesti paikalla ollessaan.



Lisäksi olemme harjoitelleet perusasentoa. Opetan Kodalle perusasennon laatikkotekniikalla ja tässä olemme edenneet siihen kohtaan kun Koda koskettaa tassulla laatikkoa. Heti ensimmäisellä kerralla meni laittamaan tassun päälle, taitava pentu!
Nyt alan nostamaan kriteerejä, että kosketus tapahtuu seisten, Kodalla kun on välillä paha tapa mennä makaamaan ja läimäistä sitten tassu päälle. 

Kolmantena asiana aloin tänään tekemään Kodan kanssa paikallaoloa. Se sujui hyvin. Aloitimme ihan pienestä. Laitoin Kodan istumaan, kävelin itse 1-2 askelta taakse päin ja odotin pari sekuntia. Teen tästä Kodalle niin helppoa, ettei se voi epäonnistua!



Lauantaina suuntasimme taas katsomaan mätsäreitä. Tällä kertaa Koda sai monia koirakavereita ja itsekin sain jutteluseuraa muutamaan otteeseen. Koda ei jännitä yhtään muita koiria, ei sitten yhtään! Se on muutenkin kaikin puolin rohkea. Tämän viikon aikana menemme varmaan ihan tuonne keskustan ytimeen katsomaan mitä Koda siitä sanoo. 



Keskiviikkona näillä näkymin taas katsomaan mätsäreitä! Voi että, en jaksa odottaa milloin Koda pääsee pyörähtämään kehässä! Hieman ollaan harjoiteltu seisomista ja ravailutkin pitäisi ottaa työn alle. Jos saataisiin ne joskus sellaiseen kuntoon, että siellä viitsii näyttäytyä. Mätsärit olisi kiva kokea ja saada sitten joskus Kodalle myös jonkin näköiset arvostelut, vaikka aktiivista näyttelykoiraa siitä ei tule, jätetään se näyttelylinjaisille.

2 kommenttia:

  1. Ihana Koda ♡ kiva kuulla että teillä menee kivasti! Laatikkotekniikka onkin tosi hyvä perusasennon opettamiseen kun siinä koira oppii hallitsemaan takapäätä. Itse opetin toiselle koiralle ensin ihan vaan imuttamalla oikeeseen asentoon ja seurauksena vino, väljä ja millon minkäkinlainen pönötys. Aloitin alusta ja opetin laatikolla pyörähtämään niin onpa muuten nykyään niin täpäkkä pyörähdys vierelle että! :)

    mätsärit onkin hyvä paikka sosiaalistaa! Pitääkin tsekata et oisko meidänkin lähellä lähiaikoina :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aloin myös opettamaa kodaa imuttamalla, mut tehtii silleen varmaa 2 kertaa, tajusin et mulle parempi vaihtoehto on toi laatikkotekniikka, nii ei tuu virheasentoo tms nii helposti. Ja just ku samalla se opettaa sitä takapään hallintaa :D

      Poista