lauantai 30. joulukuuta 2017

54. TAVOITTEET VUODELLE 2018

Olen laatinut listan tavotteita ensi vuodelle liittyen koiriin. Sitten vuoden mittaan muutamassa postauksessa tsekataan miten menee. Vähän oon jaotellu näitä tavotteita tiettyihin ns. kategorioihin.

ARKI/SEKALAISET
Hihnakäyttäytyminen kuntoon - Hihnassa kävelyn kuntoo saamisessa itsessään menee varmaan vain muutama päivä - viikko, kunhan jaksan sen ottaa kunnolla työnalle. Ensi vuoden aikana kuitenkin jos saataisiin siihen kuntoon, että kävellään hyvin vaikka menisi päiviä pelkällä irti olemisella. Ohitukset vaatiikin sitten vähän enemmin työtä.

Koirista luopuminen - Luopumis käsky toimii meillä kaikkeen syötävään, herkkuihin ja ihmisiin, vielä kun saataisiin toimimaan muihin koiriin niin olisi ihan super!

Muistetaan lepo suhteessa treeniin - Niin tärkeetä kuin koiran aktivointi on, on myös lepo. Muistetaan pitää välipäiviä treenaamisesta ja päiviä jolloin vain maataan eikä tehdä yhtään mitään

Pidetään koira terveenä - Tähän vaikea itse vaikuttaa, sairauksille yms kun ei oikein voi mitään, mutta lähinnä kun meillä on näitä harrastuksia missä voi sattua ja tapahtua kaikkea, niin ettei sitten sen takia käy koiralle mitään, turvallisuus ennen kaikkea <3

- Pidetään hauskaa - Hauskanpito on kaikki kaikessa mitä ton kanssa tehdäänkään, nautitaan elämästä <3

AGILITY
Hankitaan koiralle täydellinen into ja keskittyminen treeniin - Täähän on yksi tärkeimmistä asioista. Miten treenata koiran kanssa, joka ei keskity tekemiseen? Koda kuitenkin nauttii aksaamisesta, kunhan sen fokus vaan saadaan kohdistettua oikeaan asiaan...

- Kuunteleminen - Koda on vielä niin pieni ettei kunnolla agilityä voida vielä pitkään aikaan treenata (tai voitaisiin, mutta en itse tietyistä syistä halua treenata näin nuorella koiralla täysillä agilityä), joten ensi vuosi on täydellistä aikaa saada Koda kuuntelemaan ohjeet kunnolla, niin sitten joskus kun mennään niin mennään vauhdilla! 

- Luustokuvat - Kesällä/alkusyksystä suunnitelmissa käydä kuvaamassa Kodan lonkat sekä kyynäret

TOKO/RALLY TOKO
- Seuraaminen jollekin mallille kuntoon - Seuraamista ollaan hinkattu ihan alusta asti ja saatiin yhdessä vaiheessa se jollekin mallille, mutta meni aivan penkin alle koko liike ja aloitettu alusta joten olisi tosi hienoa jos saataisiin seuraaminen sille mallille että voitaisiin seurata ilman kättä nenän edessä

Rallyssa kisaamaan? - Kodahan osaa jo rallyn alo-liikkeet kunhan vaan saataisiin seuraaminen kuntoon, joten ehkä loppuvuodesta voisi tässä lajissa mennä ehkä jopa kisakentille...

- Rallyssa voittajaluokan liikkeet alulleen - Hiotaan alo-liikkeitä ja aloitetaan harjoittelemaan voi-liikkeitä, ei pitäisi olla kauheasti vaikeuksia, Kodalle rally on suhteellisen helppoa (paitsi se kirottu seuraaminen)

- Tokossa alo-liikkeet hyvälle mallille - Tavoitteena saada alo-liikkeet hiomista vaille valmiiksi


MUUT LAJIT
Fribailussa heitot/kopit kuntoon - Mitä tässä olen huomannut, oon ite ihan amatööri heittämään frisbeetä, jolloin yllättäen koiran on vaikea saada kiekko kiinni. Joten omat heitot hyviksi, niin tulee koiran koppailustakin hyvää! 

- Veto harjoittelu alkuun - canicross tai jokin muu vetolajin harjoittelu aluilleen jossain loppuvuodesta. Ei, en laita Kodaa vetämään painavaa taakkaa, mutta haluaisin opettaa sen joskus vetämään itseäni esim suksilla.

- Jäljestys aluilleen - Viime kesänä se vain jäi, joten ehkä ensi kesänä voisi ottaa tämänkin lajin mukaan elämään, on kuitenkin lajina sellainen mikä kiinnostaa itseäni.

- Nosework koe mahdollisesti - Jos nyt alettaisiin kunnolla treenaamaan tätä niin voisi kiinnostaa mennä kokeeseen jo ensi vuonna, Koda käyttää nenäänsä ihan super hyvin ja nauttii siitä ihan älyttömästi joten ei pitäisi olla vaikeuksia.

- Mätsärit - Olisi kiva käydä pyörähtämässä parit (edes yhdet) mätsärit Kodan kanssa


Tässähän nyt onkin jo enemmin ja vähemmin tavotteita. Minkäänlaista stressiä en näistä ota, tehdään mitä tehdään ja nautitaan siitä mitä tehdään. Muistakaa että mitä ikinä teettekään koirienne kanssa, muistakaa molemmat nauttia siitä <3 Kodassa on paljon potentiaalia, odotan innolla mihin ensi vuosi meidät oikein vie!

Hyvää uutta vuotta kaikille! <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti