lauantai 9. joulukuuta 2017

45. JOULUKALENTERI 8 - Meidän Harrastaminen

Tästähän ei pitänyt mitään postausta tulla, kunhan raaputtelin itselleni ajatuksia auki, mutta päätinkin nyt muuttaa kaiken blogitekstin muotoon.

Mulla on ollut Kodan suhteen suunnitelmia jo muutama vuosi ennen kuin pennun syntymisestä tiesinkään, ainoastaan tiesin rodun minkä tähän taloon hankin. Suunnitelmia on edelleen, mutta päivä päivältä, viikko viikolta ja kuukausi kuukaudelta ne karsiutuu, muuttuu ja joskus lisääntyy. Alkaa selkeytyä mikä ensinäkään mua itteeni kiinnostaa lähteä kokeilemaan, sitten selvitetään mistä Koda tykkää.



Treenataan aktiivisesti, omatoimisesti eniten tokoa. Haaveina olisi päästä joskus kokeetkin korkkaamaan... Saa nähdä. Tokoon on panostettu ihan pennusta asti ja siinä on jotain mikä kiinnostaa itseä ja paljon. Kodakin on tähän mennessä ollut innoissaan tekemässä. Toiveena olisi myös päästä ryhmään treenaamaan, mutta se on täälläpäin niin vaikeaa... Rally tokonkin pariin mennään joskus ja siitä myös ehkä korkataan muutamat kisat.

Agilityura on korkattu, ollaan siis sitä päästy treenaamaan jo useampaan otteeseen. Innolla odotan että päästään kunnolla esteiden pariin, kunhan vielä vähän pentu kasvaisi... Ahkerasti opetellaan kaikkea mitä voidaan. Tässäkin haaveena lähteä kisakentille ja eiköhän se joskus tapahdukin, ainakin todennäköisemmin kuin tokon kohdalla. Koda innostuu aina treenikentälle päästessä ihan liikaa, rauhottumista pitää harjoitella niiin paljon että järki lähtee.

Muutamat kaverit sai mut tässä hetki sitten innostettua todenteolla jäljestämiseen ja se on ollut jo pidempään suunnitelmissa, en vaan ole mitään saanut aikaan. Nyt kun motivaatiota olisi enemmin kuin laki sallii niin ajankohta on väärä... Luultavasti pitää odottaa talven yli kevääseen että päästään hyppäämään lajin pariin. Muutenkin kun ohjaaja on ihan amatööri lajissa, niin saa nähdä miten koira suhtautuu.



Nosework aloitetaan kunhan saan jostain tarvikkeet hommettua (jaa a, millonkohan...). Ruoan etsimistä oon Kodan kanssa tehny ja ei herranjestas! Se osaa käyttää nenää tosi hyvin!! Ja kaiken lisäks vielä tykkää siitä, joten eiköhän tästä tuu hyvä nosework koira!
Koiratanssi on myös yksi mikä kiinnostaa ja siihen liittyen Koda osaa jo paljon temppuja. Siitä siis vähintään meille laji jota hömppäillään kotona, saa nähdä mitä tulevaisuudessa.

Koirafrisbee aloitetaan (omatoimisesti) kunhan Koda vielä muutaman kuukauden ikää saa lisää. Se kiinnostuu frisbeestä paljon ja osaa ottaa sen jo kiinni (heitot niin ettei koiran tarvitse hypätä, lähinnä frisbeetä rullaten maassa) ja ollaan myös harjoiteltu ohjaajan takaa kiertäminen jolloin siitä on hyvä lähteä heittämään. Koda osaa ottaa frisbeen ilmasta kiinni, innolla odotan että poika kasvaa ja päästään treenaamaan!

Kaikki mitä postauksessa kirjotin, ovat täysin alustavia suunnitelmia ja toiveita. Me edetään miten koira antaa periksi ja sen ehdoilla! Tehdään jos koira nauttii ja kisakentille jos koira (ja ohjaaja!!!) on valmis...



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti