keskiviikko 20. joulukuuta 2017

52. JOULUKALENTERI 20 - Kysymyksiin Vastauksia 2/2

Jatkoa edelliselle kysymyspostaukselle ja loput kysymyksistä joihin ajattelin vastata siis!

Minkälaista koulutus tyyliä olen käyttänyt?
- Positiivista, ehdottomasti. En näe minkäänlaista sijaa muille koulutusmetodeille. Tää toimii.

Miten Koda tulee muiden koirien ja ihmisten kanssa toimeen?
Koda r.a.k.a.s.t.a.a muita ihmisiä ikään ja sukupuoleen katsomatta! Koirien kanssa se on heti kavereita, ikinä ei ole tapahtunut mitään aggressiivisuuteen viittaavaa, eikä myöskään arista yhtään.

Keneltä inspiraatio koiran koulutukseen?
- Suurin motivaation ja inspiraation lähde on ollut jo monta vuotta Omar von Muller ja Sara Carson. Isot respectit näille koiran koulutuksessa, aivan mahtavia. Sitten on myös muita videoista/instagrameista yms saan ispiraatiota/motivaatiota.

Oliko Koda vaikea kouluttaa?
- Riippuu täysin asiasta, jotkin on todella helppo opettaa, mutta jotkin arjen asiatkin vaativat paljon hermojen kiristämistä ja hiusten repimistä.

Mitä tein kun Koda puri?
- Pureminen on meillä ollut pitkä projekti. Koda saattaa edelleen ottaa hampailla kiinni kovasti innostuessaan ja sehän muuten sattuu. Kiellot, huomioimattomuus tms, ei, mikään ei auttanut. Koda lopetti mutta aloitti sitten uudestaan, ei vaikutusta edes pidemmän päälle. Täysin turhaa. Kun "helpot" keinot ei tuottanut tulosta, piti alkaa kokeilemaan muuta. Joka kerta kun koira puri, painoin sen suuta kiinni tai kieltä alas. Aiheutin siis Kodalle epämiellyttävää tunnetta, en kipua. Se jopa auttoi ja pureminen väheni erittäin paljon.

Kuinka monta temppua Koda osaa?
- Pitkään aikaan en ole laskenut, mutta viimesimmän laskun mukaan 56, joten jotain sellaista, vähän enemmin kyllä jo

Oppiiko Koda nopeasti temput?
- Riippuu tottakai tempusta, jotain esimerkiksi linkkaamista ollaan harjoiteltu jo muutama viikko (satunnaisesti silloin tällöin, harvoin), mutta esimerkiksi jalan ilmaan nostamisen se oppi kahdessa sekunnissa.

Harrastatko jotain Kodan kanssa?
- Ohjatusti harrastetaan tällä hetkellä vain agilitya. Itsenäisesti tällä hetkellä tokoa, rally tokoa, koirafrisbeetä ja koiratanssia

Kisataanko me missään lajissa?
- Ei kisata, Koda ei ole todellakaan valmis missään ja on vasta 9kk vanha. Haaveissa olisi päästä kisaamaan ainakin näissä lajeissa: agility, toko, rally toko ja koiratanssi. Ehkä jopa koirafrisbee

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti