sunnuntai 17. joulukuuta 2017

51. AGILITY 9 - Hei täähän on kivaa!

Aivan super ihanat mahtavat parhaat treenit takana!Mä en tiedä mistä alottaa, koira oli aivan huippu! Meitä oli vain 4 ja poikkeuksen vuoksi kaksi kouluttajaa kun oikea kouluttaja ei päässyt. Tehtiin kaksi koirakkoa kerrallaan kentällä, eri puolilla kenttää pieniä harjoituksia vähän reilu kahden minuutin erissä. Niin että oltiin kaksi minuuttia treenaamassa ja kaksi minuuttia odottamassa. En tiedä mikä syy hyviin treeneihin oli, se että Koda ei ennen treenejä ollut nukkunut yhtään? Vai lyhyet treenipätkät? Vähän koiria? En tiedä, kuitenkin meni ihan super hyvin!

Aloitettiin etutassut laatikon päällä pyörimisellä. Tämänhän Koda on oppinut jo 8-viikkoisena joten ei ollut ongelmaa. Koko laatikkotreeni joka kierroksella oli täyttä häsläämistä, mutta parasta oli kun näin miten Koda nautti siitä. Sen häntä heilui varmaan kovempaa kuin pitkiin aikoihin. Kodan häntä harvoin heiluu treenatessa, se keskittyy niin paljon. Oli ihanaa nähdä sen 100% keskittyminen ja se tekemisen ilo! Ihan huippua!

Seuraavaksi tehtiin hypyn tarjoamista. Odotin vain että koira tarjoaa ja palkkasin siitä, lisäsin myös jo käskyä. Sehän tajusi sen hetkessä. Yhden kerran tässä tehtävässä karkasi kun koirakaverit oli vain muutamien metrien päässä, mutta palautui siitäkin heti takaisin treenin pariin. 

Seuraavana mentiin taas laatikkotreeniin ja nyt sama mutta yhdellä sivulla oli muutaman sentin maasta oleva este, jolloin koiran tuli tajuta nostaa jalkojakin. Tässä Koda mietti vähän että miksi ihmeessä edessä on tuollainen ja alkuun jalkojen nostaminen oli vaikeaa sen sähläämisen keskellä. Keskittyminen oli edelleen täysi satanen. Seuraavaksi esteen tarjoamisessa tehtiin niin, että jätin Kodan muutaman metrin päähän esteestä ja menin itse esteen sivulle. Sitten annoin koiralle käskyn esteelle ja sehän onnistui tosi hyvin ja tajusi idean heti.

Viimeisellä kierroksella laatikkotreenissä koiran tuli laittaa takatassut laatikon päälle. Alkuun Kodalla oli vaikeuksia koska ei tiennyt mitä piti tehdä ja tarjosi kaikkea mitä pystyi vaikka sanoin käskysanaa minkä Koda ymmärtää. Sählääminen ei kuitenkaan haitannut koska treenit oli niin kivat kun koira oli täysillä tekemässä ja oikeasti nautti. Loppuun saatiin onnistumisiakin. Kouluttaja ihasteli Kodaa ja sen luonnetta ja sanoi niin hauskaksi yksilöksi. Ihanaa kuulla tollaista!

Viimeinen tehtävä esteen tarjoamisessa oli se, että koira menee käskyllä estettä edestakaisin, ilman että tulee ohjaajan luo. Kun Koda meni esteen yli niin heitin sille palkan eteenpäin ja sitten siitä suoraan esteen yli toiseen suuntaan. Alussa Koda tuli aina käymään mun luona varmistamassa, mutta siitä päästiin eroon muutaman toiston jälkeen.

Odottaminen oli ihan älyttömän helppoa! Koda jopa itse tarjosi että kävi rennosti makaamaan pää lattiaan kiinni! Pystyin myös itse katsomaan muiden treeniä ja koira pysyi vieressä makoilemassa, mitä ei ennen ole voinut tehdä, kun keskittyminen on pitänyt olla Kodassa kaiken aikaa. Niin ylpeä tosta koirasta <3 Toivotaan tälläisiä treenejä vielä paljon lisää! Pentu (voihan tätä vielä pennuksi sanoa?) oli aivan mahtava! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti