tiistai 12. joulukuuta 2017

48. JOULUKALENTERI 12 - Harrastuksena Toko ja Rally Toko

Agilityn lisäksi meidän toinen ns päälaji on toko. Siinä tavoitteena on päästä mahdollisimman pitkälle. Treenit on ollut tähän mennessä omatoimista, yksi alkeiskurssi käytiin, mutta siitä ei oikein mitään uutta tarttunut mukaan. Täysin en vielä ainakaan koiraa ole ehkä pilannut, vaikka näin amatöörinä sen kanssa harjoittelen.

Toko oli suunnitelmissa jo ennen koiran hankkimista, jo ennen täysin rodun valintaa, eli kauan sitten. Aloitettiin tokon treenaaminen leikin varjossa Kodan ollessa aivan pieni ja siitä lähtien treenattu säännöllisen epäsäännöllisesti. Perusjuttuja hiotaan edelleen ja paljon, eikä vielä olla läheskään valmiita edes pohjissa. Välillä jumitutaan paikoilleen ja siitä syystä myös treeni into menee, mutta kyllä sitä kehitystäkin tulee. Ehkä meistä vielä joskus jotain tulee tässäkin lajissa.



Nyt lähiaikoina oon kiinnostunut tokon rinnalle rennompaan lajiin, rally tokoon. Sen osalta alo liikkeet alkaa olla aika hyvin hallinnassa, joskin itse seuraamisessa vielä treenattavaa. Rallyn suhteen on ensi vuodelle jo suunnitelmia, toisin kuin muiden lajien kohdalla. Tää on kiva tällänen rento laji tähän muiden ohelle. Tavotteet ei oo älyttömän korkeella rallyn suhteen. Treenaillaan vaan ja katsotaan mihin me ajaudutaan

Itse tykkään rally tokosta, siinä että se on selkeästi paljon rennompaa kuin toko ja siinä ei tarvitse olla kaikki ihan millillään oikein. Joskin toko on itseni mieleen paljon enemmin. 

Saa nähdä näistäkin lajeista niinkuin muistakin harrastuksistamme, että mihin me tässä oikeen päädytään!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti