maanantai 8. toukokuuta 2017

5. VIISI PÄIVÄÄ TAKANA

Miten meillä on mennyt? Mitä ollaan opittu ja mitä ei?
Koda osaa pidättää hyvin pitkät yöt, mutta sisäsiisteydessä on menty takapakkia. Ihan kun Koda ei edes ymmärrä että tarpeet tehdään ulos, vaan toisin päin. Käymme paljon pihalla, joten kyse ei voi olla siitä. Vaikka olisimme pihalla 30min, niin heti kun tulemme sisään Koda tekee tarpeensa siihen. En ymmärrä? Ekat päivät meni loistavasti, ei mitään sisälle, sitten kaikki vaan riistäytyi kädestä. Yöllä ei kuitenkaan tule vahinkoja sisälle, johtuu ehkä siitä että Koda nukkuu koko yön sikeästi. Tämä päivä mennyt kuitenkin ihan hyvin, eikä tarpeita ole tullut sisälle, hyvä Koda! Pitää kuitenkin yrittää saada asia kunnolla pennun päähän, tarpeet ulos, ei sisälle. Koitamme siis käydä vielä enemmin pihalla, jos se sitten auttaisi.


Koda ymmärtää käskyn "tänne", mutta ulkona menee täysin kuuroille korville. Ensimmäiset päivät pentu meni hyvin vapaana, kun tuli käskystä suoraa tietä luokse, mutta nyt kun kiinnostaa päästä muualle pihapiiristä, niin on parempi pitää pentu hihnassa. 
Olin Kodan kanssa pihalla ja huusin sen luokse. Juoksi nätisti suoraan mun eteen, mutta heti kun pääsin kehumaan, niin pentu pinkaisi täyteen vauhtiin ja juoksi suoraan autotien viereen. Onneksi siitä ajaa autoja vain harvoin. Koda siis pysyy hihnassa, kunnes on korvat saatu mukaan uloskin.

Mitä tässä muutamassa päivässä olen huomannut, Koda saa ihmeellisiä ylienergisiä kohtauksia aamuisin ja iltaisin. Johtuu varmaan siitä, että aamulla pitkien yöunien jälkeen on energiaa ja pakko päästä sitä purkamaan juoksemalla taloa tai pihaa ympäri kuin päätön kana. Illalla sitten varmaan on ns. väsymysenergiaa. Rauhittumista pitää treenata ihan urakalla, vaikka siihen olen vähän puuttunut, mutta en omasta mielestäni tarpeeksi.



Olen opettanut Kodaa istumaan, mutta en osaa sanoa osaako se käskyn jo vai ei, pennut kun istahtavat lähes aina pysähtyessään. Maahanmenoa otettiin ihan pari kertaa ja sitä se ei vielä hoksannut, osittain johtui myös kaikesta muusta kiinnostavasta. Pitää siis yrittää saada Kodaa kiinnostumaan musta enemmin kun kaikesta muusta ympärillä.

Skeittaus on Kodan mielestä ihan parasta! Meillä on skeittilauta, jonka päälle Koda tykkää laittaa etutassunsa ja juosta takatassuilla menemään, fiksu poika on <3



Ihmisiä Koda rakastaa ja on kova paikka kun ei pääsekkään tervehtimään jokaista vastaan tulevaa. Toiset koirat ei ole pelottavia ja niitäkin on kiva päästä tervehtimään! Muitakin eläimiä on todettu kivoiksi ja turvallisiksi kavereiksi, sosialistaminen on siis hyvällä mallilla, jes!

Nyt otetaan sitten työn alle:
Luoksetulo
Sisäsiisteys
Rauhoittuminen
Istu -käsky
Maahan -käsky

Eiköhän näillä saataisi kiva pohja aikaseksi. Meidän välinen sidos alkaa jo kehittyä, mutta siihen menee vielä aikaa että siitä tulee hyvä. Ei meillä mikään kiire ole, on tässä vielä aikaa saada kaikki kuntoon, ihana Koda <3


Tänään kävimme mätsärissä vierailemassa ja katsomassa muita koiria. Koda oli ihan super! Vähän jännitti muut koirat ja pennun piti tulla välillä jalkojeni väliin istumaan. Ihmiset oli ihania ja kaikkia oli pakko päästä tervehtimään. Kodaa ihasteltiin aivan älyttömästi ja jokaisen ohikulkevan suusta kuului "Voi että, ihana!". Koda näki myös sille tuttuja ihmisiä, jotka olivat käyneet pentueen luona niiden ollessa noin 4-viikkoisia. Nyt kyllä on väsynyt pikku koira ja sitäkin ylpeämpi omistaja <3

Postauksen kuvat on otettu puhelimella joten laatukin on sen mukaista.

2 kommenttia:

  1. Hei onpa kiva päästä lukemaan pentublogia, missä on melkein saman ikäinen pentu kuin itsellä! :) Sisäsiisteys on kyllä niitä juttuja missä välillä tulee takapakkia, muistan edellisten koirien kanssa. Kyllä se siitä pikkuhiljaa ;) Jos Kodaa vähän vielä jänskättää ulkona tai on liikaa kaikkea kiinnostavaa eikä siksi hoksaa tehdä tarpeita?
    Teidän pentuarki kuulostaa tosi kivalta <3 Jään kiinnostuksella seuraamaan :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi että ihanaa ku tykkäät <3 Joo tosiaan kaikki ulkona kiinnostaa tosi paljon ja kaikkee on pakko jäädä istumaa ja ihmettelemää, mut sellastahan se pentuaika on :D Nyt vaa suunta ylöspäin! :)

      Poista