lauantai 6. toukokuuta 2017

4. TALLIKOIRA

Ensimmäiset päivät oli kuin täällä olisi ollut enkeli. Koda oli niin kiltti mitä koira voisi olla. Nyt kun Koda on kotiutunut niin siitä on paljastunut välillä täyden katastrofin piirteitä. Kaikki mitä eteen tulee syödään, housunlahkeissa roikutaan sen minkä ehtii ja hiukset revitään päästä. Aina kun tunnen hampaat housuissani, saan muistuttaa itselleni siitä, että Koda on pentu.


Tänään on ollut pennulle väsyttävä päivä. Aloitimme aamupäivästä menemällä tekemään ostoksia Musti&Mirriin, mistä mukaan tarttui häkki, sekä pinkki vinkuva possulelu. Myyjiltä pentu paljon rapsutuksia ja nähtimme muutaman koirakaverin, joita Koda olisi halunnut kovasti mennä moikkaamaan. 


Päivällä kävimme tutustumassa hevoskaveriin! Meiltä löytyy hevonen nimeltä Viola, joka on siskon omistuksessa ja siitä voi lukea lisää täältä. Koda oli ihan huippu tallikoira! Hienosti kaupunkikoira sopeutuu maalaiselämään <3
Koda kiinnostui Violasta ja muista hevosista tosi paljon, eikä missään vaiheessa pelännyt, hieman vain jännitti ja pysyi suurimman osan ajasta etäämmällä hevosen jaloista, hyvä niin! Ihmisiä oli paljon ihastelemassa pentua ja sitäkin enemmän tuli rapsutuksia, onhan se aivan upea koira! Kävimme kävelemässä pienen lenkin, minkä Koda jaksoi kävellä hyvin. Sisko ratsasti puolet matkasta Violalla, jolloin pentu meni tosi nätisti vapaana. Koda antoi hevosen mennä rauhassa ja käveli lähestulkoon koko ajan mun vierellä. 


Kun käännyimme takasin tallille, Koda sai älyttömästi energiaa. Tiedä sitten mistä sekin johtui. Sisko tuli pois Violan selästä ja talutti hevosta paluumatkan ajan. Siinä vaiheessa kun tuttu ihminen seisoi Violan vieressä, niin Koda taisi tajuta että "Hei! Ei toi hevone oo vaarallinen!". Siitä alkoi juokseminen Violan jaloissa, joten pentu hihnaan ja matka jatkuu. Loppumatka meni Koda hihnan päässä juosten.

Ihana nähdä miten rohkea pentu mulla on, eikä se pelkää edes hevosia ja on innolla niiden mukana touhuamassa! Ehkä kun pikkunen vielä kasvaa niin saadaan siltä hevosen jaloissa juokseminen pois.


Illasta menimme vielä isompien koirien luokse vierailulle ja Koda pääsi tutustumaan vähän lisää meidän kahteen muuhunkin koiraan, Tapsaan ja Zorroon. Koda oli koko ajan valmiina leikkimään ja roikkumaan korvissa. Kaikki kolme tulivat hyvin toimeen keskenään, mutta isommilla oli vähän rajumpaa meininkiä, niin piti olla vahtimassa ja rauhottelemassa ettei pennulle sattuisi mitään. 

Nyt otamme pennun kanssa rauhoittumisharjotukset työn alle, sillä meno on välillä ihan päätöntä. Johonkin on saatava raja vaikka Koda onkin pentu. Parin päivän päästä aloitamme harjottelemaan temppuja pikkuhiljaa. Koda ymmärtää jo periaatteen siitä, että naksautus tarkoittaa herkkua. Siitä on hyvä jatkaa eteenpäin!

Yksinoloharjoituksia on tehty silloin tällöin perus arjessa. Kun joku menee vessaan, pennun pitää odottaa oven ulkopuolella. Kun on hiljaa ja rauhottunut niin sitten vasta palataan vessasta. Kohta on jo ensimmäinen yksinolo pennulla edessä..


2 kommenttia: