lauantai 12. elokuuta 2017

27. ARKITOTTELEVAISUUS 3/5

Tällä kertaa teemana oli leikkiminen ja siihen kuluikin koko treenit, eikä muuta tehty. Koda oli tosi hyvällä moodilla ja keskittyminen ei herpaantunut missään vaiheessa. Yleensä Kodaa saa muistuttaa että jotain ollaan tekemässä. Varsinkin jos kuuntelen kouluttajaa, niin siinä ajassa pentu lähtee tuoksujen mukana ja saa kutsua sen töihin. 

Yksi kerrallaan käytiin leikkimässä koiran kanssa muista kauempana. Sillä aikaa muut teki omiaan tai antoi koiransa levätä. Odottaessa tehtiin Kodan kanssa pari toko juttua ja temppuja. Temput on Kodan mielestä _parasta_ ikinä ja se nauttii niiden tekemisestä ja opettelemisesta. Muutama paikallaolo ja seuraamispätkä. Ympärillä pyöri koiria, mutta pystyin päästämään hihnasta irtipaikallaolossa ja kävellä poispäin. Menin Kodan eelle ja taakse, kiersin ympäri ja käännyin selkä koiraan päin. Kesti hyvin istumassa, sama onnistui makaamassa.
Meidän vuoro oli mennä leikkimään. Joskus olen tainnut täälläkin mainita siitä miten Kodaa ei kiinnosta leikkiä häiriössä, mutta sitä ollaan harjoiteltu ja Kodasta on tullut tosi hyvä leikkijä! Kodan lempileikki on vetoleikki ja yhdessä lelulle juokseminen. Se tykkää myös tosi paljon lelun kanssa ympäriinsä rallaamisesta ja sitä sekopäisesti heiluttamisesta. Koda syttyi heti leikkiin ja ei välittänyt häiriöstä yhtään. Mukana oli kaksilelua joten tein myös lelun vaihtamista. Lopetin leikin kun kodalla oli vielä innostusta siihen. 

Odotellessa istuskeltiin vähän, mutta yritin käyttää Kodan supermotivaation hyödyksi. Harjoiteltiin seisomista. Onnistui ihan hyvin, miten nyt yleensäkin. Ei edistystä, ei takapakkia. Mutta kyllä se lähtee siitä sujumaan ajallaan.

Otettiin vielä toinen leikkimiskierros. Tällä kertaa kouluttajalla oli varattuna muutama erilainen lelu joilla piti leikkiä. Aloitettiin Kodan kanssa kepillä, jossa oli narun päässä patukka. Koda innostui tästä niiiin paljon. Jos kotona olisi sellainen niin ei muulla varmaan leikittäisiin :D  Sen jälkeen otettiin karvapatukka ja ei tässäkään ongelmaa. Koda innostui leikistä, mutta käskyllä osasi hyvin irroittaa ja lopettaa leikin. Viimeisenä oli pallo (pallonheitto kepissä, en tiedä nimeä?). Heitin pallon ja ilmeisesti pennulle liian pitkälle. Koda lähti pomppimaan pallon perään, mutta unohti missä pallo on ja juoksi mun luokse. Seuraavalla kerralla pallo vähän lähemmäs niin löysi koirakin tiensä pallolle!

Kaikin puolin tyytyväinen oon nyt tohon Kodan leikkimiseen. Vielä pitää vahvistaa enemmin mun luoksetuloa, eikä karkuun juoksemista niin sitten hyvä tulee!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti