sunnuntai 20. elokuuta 2017

28. PENTUKURSSI 2/5

Jälleen kerran Matti-myöhäsenä julkaisen postauksen pari viikkoa jälkikäteen :D
Tällä kertaa teemana oli hihnassa kävely. Huhhuh, sen onki viimeaikoina ollu työnalla. Oon ite erittäin laiska harjottelemaan hihnassa kävelyä, kivempaa vaan päästää koira vapaana juoksemaan... Nyt oon ottanu itteeni niskasta kiinni ja mennyt paljon enemmin hihnassa kuin vapaana. Kodan mielestä kyllä ihan tyhmä päätös, mutta suostuu kohtaloonsa kuitenkin. 

Herättelin Kodaa tekemiseen kivoila tempuilla. Pyörimistä, istumista, makaamista, seisomista (mikä ei vieläkään toimi!!!), vilkuttamista, jalkojen pujottelua, jalkojen välissä kävelyä. Koda kun oli ihan omissa maailmoissa, ettei sitten menisi ohjattua treeniaikaa tähän herättelyyn.

Ensin kerrattiin viimekerran katsekontakti, käsikosketus ja luopuminen. Tehtiin noin kolme katsekontakti harjoitusta ja saman verran käsikosketusta. Luopumista loppuaika mitä näitä tehtiin. Luopumiseen toivoisin nopeampaa reaktiota ja muutenkin nopeutta, nyt katsekontaktin haku on aika hidasta ja matelevaa omaan makuun. Päätin vaikeuttaa tätä kun sujuu niin hyvin. Lähdin heittämään herkkuja Kodaan päin niin että sillä oli lupa katsoa herkkuja ja käskystä luopua niistä. Ja hyvin meni!

Aloitettiin hihnakävely lähellä pysymisellä. Käveltiin sikinsokin koiran kanssa ja joka kerta kun koira lähti edemmäs niin pysähdyttiin ja odotettiin että koira ottaa kontaktin ja/tai palaa vierelle. Näin ollaan Kodan kanssa harjoiteltu lenkilläkin. Silloin kun koira otti kontaktin ja/tai palasi vierelle, vaihdettiin suuntaa ja koiran seuratessa palkattiin heti. Niin saatiin koira heräämään ja lopettamaan vetäminen sekä tajuamaan että ihmistä seurataan. Koda piti katsekontaktia kokoajan eikä mennyt yhtään edelle, pystyttiin ohittamaan koiriakin ihan lähietäisyydeltä ja Koda sai paljon kehuja <3
Yhdessä vaiheessa joku haju maasta vei kokoajan Kodaa mukanaan (ketunhaju kai?), mutta sain lopulta sen herätettyä. Koda on jostain oppinut että harhautuessaan käskystä "keskity" se palaa tekemiseen. 

Siitä jatkettiin hihnan paineeseen reagoimiseen. Koira kun ei automaattisesti ymmärrä, että kun hihna kiristyy niin pitää palata taaksepäin. Kun koira lähti vetämään, esim. toisen koiran luokse, ohjaaja kääntyi ja lähti tasaisesti toiseen suuntaan, ilman nykiviä liikkeitä, heti kun koira löysentää hihnaa niin palkka. Tätä ei päästy paljoa tekemään, kun Koda piti kokoajan kontaktia yllä :D No, varmaan lenkeillä päästään tätä tapaa käyttämään vielä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti