tiistai 17. lokakuuta 2017

35. AGILITY 2 - ei jatkoon

Noniin... Nyt tekis mieli heittää hanskat tiskii ja luovuttaa. Jos viime kerta oli kamalaa nii tää kerta oli 50x pahempi. Ehkä kuitenkin uskallan laittaa väsymyksen piikkiin... Treenit kahdeksalta illalla ja Koda oli viimeeksi nukkunut ennen kahta... Mahdollisuus sillä oli nukkua, mutta eipä nukkuminen tainnut pentua kiinnostaa. Ensi viikolla laitan Kodan rauhottumaan omaan tilaansa pari tuntia ennen treenejä, jospa se siitä?

Tällä kertaa meitä oli vain 5 ja tekemiskerrat oli pari minuttia per koirakko, joten ehti jopa tekemään enemmin. Koda rauhottui hyvin ja kävi jopa maaten, mitä se ei yleensä tee. Tai käy se makaamaan, mutta pakko tarkkailla kokoajan jotain, nyt se painoi pään alas ja otti rennosti. 

Ensimmäinen kierros tutustuttiin puomiin. Puomi oli maassa ja siitä piti koiran kävellä. Kodalla ei ollut mitään ongelmia ja se jaksoi keskittyä tekemiseen. Koda ei tippunut yhtään kertaan puomilta ja hakeutui puomille itsekin, koskaan ei olla vastaavaa tehty. 
Sitten odoteltiin... Koda taas rauhottui hetkeksi mutta sitten tuli jotain ja treenit oli tuhoon tuomittu. Koda alkoi murista ja haukkua muille ja hyppi etutassuilla ja pamautteli tassuja maahan (leikillä, yritti saada muita leikkimään sen kanssa) ja se tietenkin villitsi muitakin. Yritin rauhottaa Kodaa, mutta ei, ei sitten millään. Nostin koiran syliin ja juoksin ulos. Ulkonaolo vain kiihdytti Kodaa. 

Toisella kierroksella tutustuttiin vuorostaan keinuun. Koiran piti etutassuilla pamauttaa keinun reuna maahan. Ei siitä mitään tullut. Kodaa ei YHTÄÄN kiinnostanut tehdä mun kanssa, vaan kaiken huomion vei toisella puolella kenttää treenaajat. Ei se koskaan oo ollu tollanen, ihan sama kuinka paljon häiriötä, aina tekeminen mennyt edelle... Toivon tosiaan että johtui väsymyksestä, Koda kun muutenkin tuppaa seota iltaisin ja kirjaimellisesti juosta seiniä päin. Palkkasin isosti jo siitä kun Koda jollain tapaa kiinnitti minuun huomiota. Muutama toisto saatiin ja ne oli tosi hyviä. Koda tajusi heti mitä piti tehdä, eikä sitä pitänyt missään vaiheessa avustaa lainkaan. 

Odottaessa mentiin heti ulos, ennenkuin Koda ehtii häiritä muita. Onneksi kaikki saivat koirat rauhotettua heti Kodan sekoamisen jälkeen, eikä kukaan pahoittanut mieltään <3
Viimeinen kierros tehtiin samaa kuin ensimmäinen ja siinä lähinnä melkein kokoaika meni siihen että yritän pitää Kodan fokuksen yllä. Missään vaiheessa Koda ei kentältä karannut muiden koirien luokse, tuijotti vain. Toivottavasti tälläisiä treenejä ei tule enempää.. Pitää saada koira nukkumaan jatkossa ennen treenejä! Eniten harmitti miten Koda häiritsi myös muita... Ihanaa miten ymmärtäväisiä kaikki kuitenkin oli sen suhteen. Myös se ettei koda IKINÄ ole ollut tuollainen... Ihan kokonaan uusi puoli koirasta, toivottavasti ei jatkossa joudu näkemään sitä, ainakaan kovin usein. Suunta vain ylöspäin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti