torstai 8. kesäkuuta 2017

12. MELKEIN KOLME KUUKAUTTA

Perjantaina, eli huomenna tulee Kodalla täyteen kolme kuukautta <3 Tänään pikkumonsteri täytti 13-viikkoa ja on ollut meillä nyt tasan viisi viikkoa! 


Käytiin eilen rokotuksessa ja se olikin Kodan ensimmäinen eläinlääkärikäynti. Ellei ihan pentuaikaa kasvattajalla lasketa. Koda oli tosi utelias ja kiinnostunut, eikä pelännyt yhtään ja oli samalla kokoajan kuulolla jos siltä jotain pyysin. Esimerkiksi istumista, makaamista, rauhoittumista, jättämistä (että unohtaa muut koirat).

Koda käyttäytyi tosi hyvin, antoi tutkia nätisti, paitsi lämmön mittaaminen oli ihan kamalaa ja hampaiden tarkistamisen olisi voinut Kodan mielestä jättää väliin, vaikka sitä ollaan paljon harjoiteltu. Rokotuksen antoa ei edes huomannut ja senjälkeen rauhottui nukkumaan pöydälle. Unet jatkui lattialla kun pennun nostin alas. Oon kyllä tosi ylpee siitä, miten hienosti osasi käyttäytyä! Paljon paremmin kun edes ajattelin.



Meidän lenkit on vaihtelevasti ihania ja kamalia. Hihnakäyttäytyminen on jotain ihan jäätävää, mutta seassa hyviä pätkiä. Koda joko vetää täyttä juoksua eteenpäin tai sinkoilee puolelta toiselle ja liioittelematta potkaisen/astun pennun tassujen päälle varmaan 30 kertaa lenkin aikana, kun tulee yhtäkkiä ihan jalkojen edestä toiselle puolelle...Lisäksi Kodalle reunassa käveleminen on ihan kamalaa, niin paljon kivempi kävellä keskellä tietä niinkuin ihmiset, hassu pentu

Ihmisten ohitus sujuu hyvin! Käskyllä unohtaa heti ohi kävelevän ihmisen, vaikka olisi niin kiva mennä tutustumaan! Koirien ohittaminen on sitten eri juttu... Suurella houkuttelulla sen saa kyllä hetkellisesti unohtamaan toisen koiran ja kun koiran ohi on menty niin unohtuu. Sitä pitäisi päästä treenaamaan enemmin.



Fiksu koira oppii nopeasti niin hyvän kuin pahankin... Kyllä! Meillä on Kodan kanssa hieman eri käsitys sisäsiisteydestä. Raukka kun on saanut ajatuksen että pissat tehdään etupihalle, jos ihan pakko niin sitten muuallekkin ulos, mutta pääasiassa vain sinne etupihalle. Tästä tavasta luulisin että päästään eroon, sillä että kun lähdetään lenkille niin en anna Kodan tehdä tarpeita tähän pihalle vaan vasta kun ollaan pihalta pois. Voi muuten koitua ongelmaksi jos ei mihinkään muualle kuin yhteen kohtaan voi tarpeita tehdä.
Kakkapaikaksi Koda on asettanut olohuoneen lattian... No, ehkä me tästäkin ajatuksesta päästään eroon kesän aikana. Nyt kun on hyvät ilmatkin, niin ollaan sitten vaikka niin kauan pihalla kunnes tarpeet on tehty, jos muu ei auta.

Täysin aiheeseen liittymättä onko teidän koirilla koskaan hikkaa? Kodalla on ainakin kerran päivässä ja on se aika hauskan ja samalla surullisen näköistä kun koko pentu heiluu maassa! :D
Muilla koirilla kun en ole hikkaa nähnyt edes pentuna, niin kun se ensimmäisen kerran Kodalle sattui silloin 8-viikkoisena, säikähdin että nytkö se sitten ottaa ja kuolee kunnes sitten tajusin että hikka se vaan on!

Huvin vuoksi tossa yksi päivä opetin Kodan pyörimään, koska vaikutti tarvitsevan jotai mitä ajatella, No, oppi kylläkin muutamassa minutissa ja osaa eri käskyistä pyöriä molempiin suuntiin, pätevä pentu! Ja tykkää muuten tosi paljon tosta tempusta.



Paljon on päässyt Koda koirakavereita tapaamaan. Niin vanhempia, kuin nuorempiakin, sekä isoja ja pieniä. Kaikkien kanssa saadaan hurjan kivat leikit aikaseksi! Uimaankin pentu on pari kertaa pomppinut, ei varmaankaan ollut tarkoitus mennä niin syvälle että pitäisi uida ilmeestä päätellen!

Tänään illalla vielä ensimmäiset treenit! Niistä erillinen postaus tänään illalla tai huomenna!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti