keskiviikko 21. kesäkuuta 2017

17. PENTUTOKO 3/6

Harmittaa että ollaan jo puolessa välissä tätä kurssia. Sitten varmaan jäädäänkin tauolle... Täällä Lappeenrannassa kun on niin huonosti yhtään mitään koulutusta ja paljon halukkaita, tai ei ole meille sopivaa. Kun en viitsi maksaa tajutonta hintaa sellaisesta mitä me ei ehkä tarvita. Jes, kesä aikaa pilata koko koira ilman kouluttajaa!

Muutenkin just nyt tuntuu siltä, että ei me mihinkään edistytä. Ei mun omasta mielestä tokoa meidän tarvitsisi osata vielä yhtään, mutta tuntuu ettei arkikaan mene suuntaan tai toiseen. Ja jos nyt välttämättä menee johonkin suuntaan, niin siihen täysin väärään suuntaan...

Teemana tänään oli merkin kierto ja ruutu, joista aloitettiin. Odottaessa vuoroa tein Kodan kanssa käsitargettia, sivulle tuloa ja rauhoittumista.
Meidän vuorolla tehtiin ensin merkin kiertoa. Ei olla tehty tätä koskaan ennen, joten siihen nähden Koda oli ihan huippu! Tajusi parin toiston jälkeen. Tein niin että pidin pentua pannasta kiinni ja laitoin herkkukäden merkin toiselle puolelle ja annoin luvan Kodalle mennä, samaan aikaan liikutin herkulla koiralle vielä lopun puoli kierrosta. Vaikea selittää, mutta niin etten ohjannut herkulla, koska silloin Koda ei ehkä keskity täysillä siihen mitä tehdään vaan herkun perässä menemiseen. Parin toiston jälkeen pystyttiin tehdä jo niin, että pidin pannasta kiinni ja annoin luvan, jolloin Koda kiersi merkin ja sitten super palkka! Koda sai paljon kehuja tässä, miten se oppi niin nopeasti!

Heti perään oli vuorossa ruutu! Olin niin innoissaan tästä, pitää lähteä mahollisimman pian ostamaan itelle ruutuun tarvikkeet! Laitettiin ruutuun kosketusalusta ja lähetin Kodan ihan ruudun edestä kosketusalustalle, huonolla menestyksellä :D Pentu juoksi ohi ja oli ihan että "niin minne pitikään mennä?". Sitten käytiin katsomassa kosketusalusta ja sen jälkeen jopa onnistui! Matkaa tosiaan ei ollut, ihan vaan siitä edestä. Jos pääsis ihan kotitreeneissäkin harjottelee näitä molempia juttuja.

Seuraavana tehtiin häiriötreeniä, mitä mun mielestä on tosi kiva päästä treeneissä tekemään, kun kotitreeneissä se on vaikeampaa saada siihen muita. Ensimmäisen tehtävän aikana sain tehdä töitä että Koda kiinnostuisi minusta. On se vaan niin kiva kaveri se bordercollie tyttö, taitaa joku pikkupoika olla ihastunu :D
Tehtiin niin että oltiin ympyrässä, josta yksi kerrallaan pujoteltiin kaikki koirakot. Sain kuitenkin Kodan kiinnostuksen minuun ja päästiin hyvin kiertämään kaikki, tosin siististi käveleminen oli Kodan mielestä ilopomppuja mua vasten. Paikallaan ollessa pidin Kodaa perusasennossa muutamassa osassa, missä pysyi tosi hyvin, välillä kyllä tekisi mieli istua "lonkalla" jolloin valuu istumaan mun taakse, tää on paha tapa Kodalla. Hyvin se siitä kuitenkin korjaa asentonsa ja jos ei niin pienellä houkuttelulla.

Seuraavana tehtävänä oli kävellä isommasta ympyrästä keskelle kaikki samaan aikaan niin että koiran focus on kokoajan ohjaajassa, eikä muissa koirissa, Tästä olin yllättynyt että Koda tapitti koko matkan mun silmiin, eikä kiinnittänyt yhtään mitään huomiota vieressä pomppivaan niin ihanaan bc tyttöön.

Loppuun tehtiin paikallamakuuta kaikki yhdessä rivissä ja siihen lisänä vielä yksi kiertämään kaikki ympäri. Koda kesti koko ajan makaamassa ja palkkasin tiheästi. Ympäri käveleminenkin sujui paremmalla menestyksellä kuin pujottelussa ja pomppiminen oli siinä jo historiaa.

Treenien loputtua päästettiin bordercollie kaverukset hetkeksi leikkimään keskenään, sillä aikaa kun odotin kyytiä. Tuli heti tosi kivat leikit kun ovat saman ikäisiäkin! Hyvät treenit oli, vaikka lähellä oli etten olisi mennyt, koska Koda oli koko päivän ihan kamala ja outo. Treenimotivaatio menee aina huippuun kun tuolta lähtee, tekis jopa mieli heti kotiin tullessa alkaa treenamaan :D

2 kommenttia:

  1. Hyvältä kuulostaa! On se huikeeta miten nopsaa nää oppii! Älä stressaa tokon tai muidenkaan asioiden etenemisestä :) kyllä ne pikkuhiljaa kuitenkin etenee vaikkei huomaisikaan. Vai onko teillä arjessa joku tietty asia missä tökkii?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niimpä, osaa yllättää mut aina uudestaa ku en koskaa totu siihe miten nopeesti tää oppii :D

      Lähinnä sisäsiisteys ärsyttää kun ei se vieläkää oikee toimi, välillä on ihan siisti, tosin ilmottaa huonosti haluavansa pihalle ja sitten yhtäkkii ollaanki alkupisteessä... Pitkät yöt kyl osaa olla ilman mitää, mutta päiväl tuntuu välil unohtuvan kaikki. Sit tietenki hihnalenkit ei viel suju mite pitäis, mut se on kyl aina niin aikaa vievä asia :D

      Kylhä se loppujenlopuks osaa, mut jotenki välil vaa turhauttaa ku tuntuu ettei mitää edistystä tuu (vaikka sitä kyl tulee)

      Poista