perjantai 16. kesäkuuta 2017

14. PENTUTOKO 2/6

Meillä oli toka toko treenikerta. Kotiläksynä oli leikkimistä ja suoriuduttii siitä ihan hyvin. Leikittiin mm. kauppojen pihoilla, satamassa (paaaljon ihmisiä ja koiria), keskustassa, parkkihallissa ja kaduilla! Tosi paljon saa töitä tehdä että Kodan saa leikkimään, mutta leikkii! Ja kun leikkiin ryhdytään, niin sillon myös leikitään!

Alotettiin harjoittelemalla peruuttamista pennun aktivoinniksi. Peruuttamista ei Kodan kanssa olla tehty. Tein niin että laitoin käden herkun kanssa pennun leuan alle, jolloin sen piti peruuttaa saadakseen herkun. Koda osaa hyvin ton avun kanssa, jolloin lähes tulkoo juoksee peruuttaen.


Seuraavaksi tehtiin vähän perusasentoa, mikä meillä menee tosi hyvin! Oon onnistunu tekemää siitä ihan huippu kivan jutun Kodalle! Otettiin myös seuraamista yksi askel eteen ja sivulle. Eteenpäin seuraamisen Koda osaa, siihen pitää saada vaan katsekontakti kohdilleen. Lisää matkaa sitten joskus kun pentu kasvaa.

Kolmantena asiana otettiin yksi kerrallaan noutoa, se nyt meillä meni miten meni :D
Alotettiin niin että leikitettiin pentua lelulla, minkä jälkeen heitettiin lelu maahan. Vietiin koiraa vähän kauemmas ja sitten päästettiin lelulle. Noh, Koda unohti aina lelun ja lähti omille teilleen. Yhden kerran se muisti, mutta raukka ei löytänyt enää lelua vaikka kuinka haisteli ja etsi. Kotimatkalla annoin tästä meille läksyä! 



Viimeisenä tehtiin kaikki yhdessä pari häiriöharjoitusta. Ensimmäisessä oltiin kahdessa rivissä vastakkain kaksi koirakkoa kummallakin puolella. Viides koirakko teki luoksetulon siitä rivien välistä, muut yrittivät pitää koirat aloillaan. Kun pidin Kodaa paikallaan, tein sille välillä istu-maahan vaihtoja, ihan vain muutaman kerrallaan ja toisinaan palkkailin rauhallisuudesta. 
Sitten kun oli meidän vuoro, jätin Kodan kouluttajalle ja menin itse toiselle puolelle. Innostin pentua paljon ja en tiedä johtuiko väsymyksen aiheuttamasta ylienergiasta vai mistä, mutta en saanut mitenkään Kodan mielenkiintoa. Joten sitten kun kutsuin Kodaa, se juoksi innoissaan mutta päätyi siihen että "hei! menen tästä tervehtimään tätä koiraa, tulen sitten,okei?".
Toisena istuttiin koirien kanssa neliössä, hännät vastakkain ja yksi kiersi kaikki koirat. Näissä Koda keskittyi ihan okei hyvin, parempaankin on pystynyt. Laitetaan väsymyksen piikkiin. 



Ihan viimeisenä kokeiltiin herkuista luopumista, mutta sen Koda jo osaakin aika hyvin. Siitä saatiin kotitehtäviä, luulen kuitenkin että keskitytään enemmin noutoharjoituksiin ja tietenkin leikkimiseen yms. Jatketaan luopumistreeniä samallailla kuin tähänkin mennessä.



Seuraavan viikonlopun vietän varmaan agilityn sm-kisoissa, kun ne kerran täällä Lappeenrannassa pidetään! Suuri agilityn ystävä olen niin varmasti viihdyn kauankin paikan päällä! Sovittiin Kodan kasvattajan kanssa tapaaminen pentujen kanssa paikan päälle! Yksi pennuista kun siellä vielä kuun loppuun on. Kivaa, pääsee Koda näkemää veljeään! Kodan isä on siellä kisaamassa ja mammakoirakin saapuu paikan päälle katselemaan. Saa nähdä jos Koda vanhempiaankin ehtisi tervehtimään! Itse ainakin menen niitä katsomaan, saa nähdä onko Koda silloin mukana vai ei.

2 kommenttia:

  1. Taitava Koda! Siitä tulee niin hieno :) Pitäisi itsekin käydä leikittämässä Haikua enemmän erilaisissa paikoissa. Jossain ihmisvilinän keskellä vois olla ihan mielenkiintoista kokeilla miten innostuu. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo kannattaa! Mulla ei koskaa tullu mielee, ettei Koda ehkä osaakkaan leikkiä häiriössä, kun kotona ja muuten rauhallisissa paikoissa leikkii niin hyvi :D

      Poista