torstai 8. kesäkuuta 2017

13. PENTUTOKO 1/6

Tänään meillä oli siis ensimmäiset treenit ikinä! Koda oli ennen lähtöä nukkunut pitkät päiväunet joten oltiin täynnä energiaa menossa uuteen asiaan!

Meitä oli siellä yhteensä 4. Kodan lisäksi oli toinen samanikäinen border collie, 9-viikkoinen lyhytkarvainen collie ja 15-viikkoinen, en ole ihan varma rodusta, joku seisoja. Toinen border collie oli kyllä Kodan mielestä ihana tyttö!

Alotettiin kosketusalustalla, minkä me jo osasimmekin, joten tehtiin hetki laittamalla etutassut päälle, sitten vaihdettiin takatassuihin. Siinä olikin jo haastetta, kun ei pentu tajunnut mitä siltä pyydettiin ja yritti vain tarjota pyörimistä. Lopuksi Koda alkoi saada ideasta kiinni ja laittoi itsestään takatassut alustalle silloin tällöin. 

Seuraavaksi otettiin vähän perusasentoa imuttamalla. Koda tuli välillä vähän vinoon, mutta otettiin avuksi muutama laatikko "seinäksi" jolloin pentu tuli tosi nätisti oikeaan kohtaan, fiksu poika! Kehuja sai tässä tosi paljon, on se vaan ihan super!

vanha kuva parin viikon takaa, koska ei ole julkaisukelposia kuvia.


Sen jälkeen tehtiin kuolleelle lelulle menemistä, mikä meiltä jäi väliin, koska Kodaa ei olisi voinut vähempää kiinnostaa lelut sillä hetkellä. Saatiin siis kotitehtäväksi leikkiä kolmessa eri paikassa, mutta nostin sen itse viiteen. Tätä oon kyllä yrittänyt, mutta pitää nyt keskittyä siihen toden teolla. Koda kuitenkin on innokas leikkijä, kunhan vaan kiinnostaisi. Ja onhan se yleensä leikkinyt missä vain...

Lopuksi tehtiin yksi luoksetulo, mistä oon todella ylpeä. Koda kun oli juuri saanut leikit aikaiseksi toisen bortsun kanssa. Mentiin muista ihan vähän kauemmas, muutaman metrin. Kouluttaja piti Kodaa kiinni ja itse menin kauemmas n. 5 metriä. Kyykistyin ja huusin ja innostin Kodaa, jonka jälkeen nosin seisomaan ja passiivisesti annoin käskysanan "tänne". Koda pinkoi täyttä vauhtia luokse ja samalla innostui leikkimäänkin! Siinä kun seisoin paikoillani ja katsoin koiraa jota pidettiin kiinni, joka yritti vain päästä leikkimään koirakavereiden kanssa. Olin aivan varma ettei se tule luokse vaan pinkaisee päinvastaiseen suuntaan heti kun päästetään irti. Mutta se tuli! Koda ihan oikeasti tulin mun luokse eikä muden koirien luokse!

Loppuajan palkkailin rauhoittumisesta siinä samalla kun puhuttiin kaiken näköistä. Kaikin puolin ihan mahtavat treenit ja opin paljon uutta. Koda oli super innokas ja pääsi kokemaan taas jotain uutta. Sain myös huomata että se nauttii tekemisestä niin paljon että ei muut koirat kiinnosta, ihan huippu! Lähes koko postaus ollut vaan koiran ylistämistä, mutta minkäs sille voi. Viikon päästä sitten uudestaan!

1 kommentti:

  1. kiva kun pääsitte kurssille! Hyvältä kuulostaa teidän treenit ❤ hieno Koda!

    VastaaPoista