lauantai 3. kesäkuuta 2017

11. BIITSILLÄ

Tässä postauksessa tulee nyt aika monta eri asiaa, epäselvässä järjestyksessä, epäselvästi selitettynä koittakaa saada jotain selvää.
Ihan ensiksi: mulla alko kesäloma! Nyt on peruskoulu suoritettu ja kohti uusia haasteita... Vähän on haikee olo, oon kuitenki saman luokan kanssa ollu nyt 6 vuotta. Meillä on ollu ihan paras luokka ja tosi hyvä luokkahenki, nyt tiet erkanee. Toisaalta on ihan super kivaa päästä uuteen ympäristöön uusien ihmisten luo! Nyt on kuitenkin koko kesä aikaa keskittyä Kodaan!

Nyt kun oli muutama lämmin päivä -juuri niin oli, ei ole enään -niin lähdimme vanhempieni ja koko koiraporukan kanssa koirarannalle. Se on aika pieni, mutta mahtuu siellä juoksemaankin! Ranta on myös aidattu -tai ainakin yritetty aidata. Siellä kun on todella isoja rakoja aidassa, joista olen kuullut sattuneen paljon tapaturmia...Myöskin aita loppuu todella aikaisin ja koira pääsee helposti kävellen veden kautta aidan toiselle puolelle. Mutta tarkoitus varmaan pitää koiria vähän tietyllä alueella, eikä olla umpeen aidattu alue, niinkuin koirapuistot. Hyvä ranta kuitenkin on!

Heti alussa Koda säntäsi veteen ja uittautui lähes kokonaan. Vesi taisikin olla odotettua kylmempään, joten pentu pysytteli loppuajan vain uittaen jalkojaan vähän. Koko ajan Koda juoksi täysillä kilpaa Tapsan kanssa, mutta häviölle pentu edelleen jää ja paljon! Kyllä vauhtia saa vielä paljon lisää tulla ja varmasti tuleekin kunhan pentu tästä kasvaa. 

Zorro ei niinkään liittynyt toisten koirien leikkiin, vaan kalasteli itsekseen vedestä keppiä. Se on kyllä niin Zorroa, viihtyy mielummin yksin säätämässä jotain tai ihmisten kanssa, kuin toisten lajitovereiden kanssa painimassa. Kuitenkin kun sen kepin sieltä vedestä pois sai, niin sitten revittiin keppiä kolmeen eri suuntaan. 

Nähtiin myös vedessä 7 sorsaa uimassa ja miten paljon niissä oli ihmeteltävää! Koda olisi niin kovasti halunnut mennä tervehtimään sorsakavereita, mutta kun ne oli niin kaukana vedessä, ettei pentu pystynyt. Niitä sitten ihmetteli varmaan 5 minuttia.

Koulutusaiat Kodan kanssa meillä on edennyt ja ei ole edennyt. Istumisessa on tullut takapakkia, sitä kun ei ole niin paljon treenattu. Nyt Koda ei millää haluaisi kuunnella käskyä, joten pitää sitä alkaa treenaamaan taas ahkerasti.

Kirjotin postauksen eilen, mutta päivästä loppui tunnit kesken, joten en ehtinyt läpilukea ja julkaista. Kirjotin silloin meidän perusasentotreenistä näin:
"Perusasentoon on tullut edistystä eteenpäin ja samalla pajon taaksepäin... Jumitimme tässä pitkään, kun Koda ei millään laittanut molempia tassuja laatikon päälle. Ja niinkuin yleensä, tässäkin koko asia oli kouluttajan virhe. Laatikko millä treenasimme oli nähtävästi liian pieni? Tai  ehkä ennemminkin huonon muotoinen ja liukas, joten se varmaan syynä miksei Koda toista tassuaan laatikolle laittanut. 
Nyt kun laatikon vaihdoin isompaan, niin johan sujuu! Palkkasin pari takatassun liikettä ja pentu lähti pyörimään. On se viisas koira! Nyt ongelmana on se, että Koda pyörii väärään suuntaan... Paljon oon yrittänyt, tuntuu ettei millään saa suuntaa vaihdettua. Käsiavutkaan ei auta. Vinkkejä otetaan vastaan ihan mielellään!"

Nyt meillä kutenkin alkoi toimia oikeeseen suuntaan! Oli kamala katsoa kun koira luulee tekevänsä oikein, oman virheeni takia ja ihmettelee miksei saakkaan palkkaa?
Turhauttavaa, kun miten rauhallisesti ja tarkasti yrittää edetä, silti mokaa aina. Niin fiksu koira, epäpätevällä kouluttajalla. Toki varmaan kaikilla niitä virheitä tulee, harmittaa vaan kun koira pystyisi vaikka mihin, jos vain itse osaisi. 

Vielä tähän loppuun pitää sanoa: meillä alkaa tokotreenit! Saatiin siis paikka toko kurssille 
penturyhmään. Se kestää 6 kertaa ja alkaa 8.6.
Sanoin summer bucket list -postauksessa, että halutaan Kodan kanssa ilmottautua kurssille ja se toteutui jo kahden päivän päästä! Saa nähdä mitä koko jutusta tulee, toivotaan että Kodasta tulee vielä hyvä tokokoira joskus..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti