keskiviikko 5. heinäkuuta 2017

19. PENTUTKO 4/6

(Postaus lojunu luonnoksissa jo melkein viikon, kirjoitettu 30.6)
Eilen käytiin taas tokoilemassa ja tuntuu että viime kerrasta on ikuisuus. Viikon aikana ei olla Kodan kanssa juurikaan tehty mitään koulutuksen suhteen. Teemana meillä oli tänään rally-toko.

Aloitettiin kaukokäskyistä, joissa harjoiteltiin vain istu-maaha, maahan-istu ja seiso-maahan, maahan-seiso liikekeratoja. Itselläni ei vielä ole ihan omat kriteerit täysin mietittynä, siihen nähden Koda teki ihan hyvin. Kouluttajan mielestä osasi jo ihan super hyvin. Maasta istumaan päätin tehdä pompun kautta, ettei sitten tule jatkossa ongelmaa että jää liian alas. Maahanmenot istumasta ja seisomasta on ihanan nopeita ja täsmällisiä. 

Seuraavana tehtiin jälleen häiriöharjoitus, jossa koirakot olivat rivissä ja yksi pujotteli kaikki läpi. Kodan kanssa tämä meni ihan okei hyvin, vähän säntäilyä välillä pujottelussa, mutta huomautuksesta korjasi asenteen heti. Paikallaan ollessamme Koda istui mun edessä ja piti hienosti kontaktia kokoajan. 

Sitten lähdettiin tekemään luoksetuloja. Koda kiinnitti paljon huomiota muiden tänne-käskyihin, joten sekosi täysin eikä tiennyt yhtään mihin piti mennä ja leikkimäänkin muiden kanssa olisi ollut kiva mennä. Oltiin siis viimeisinä, joten aika monet käskyt tuli kuultua sitä ennen. Totesin siinä sitten että joo, ei ole pentu mun luokse ainakaan tulossa, kun kaikki muu kiinnostaa niin paljon enemmin. Otin lelupalkan, koska sillä saa Kodaan paljon enemmin vauhtia, vaikka namipalkka on ehkä kiinnostavampi.. Seisoin kaukana ja yritin innostaa Kodaa. En tiedä mitä se näki, mutta ei katsonut muhun eikä edes muihin koiriin vaan täysin vastakkaiseen suuntaan. Kuitenkin kun tein ohjeiden mukaisesti itseni tylsäksi ja sanoin kutsusanan Koda pinkoi täyttä mun luokse. 

Sen jälkeen tehtiin pieni rally-toko rata. Radassa oli ensin koira eteenistuminen ja oikealta takaakierto sivulle, sen jälkeen tehtiin ympyrä vasempaan kulmassa. Sen jälkeen liikkeestä maahan ja lopuksi maaliin. Meillä meni Kodan kanssa ihan hyvin, miten se nyt pienelle ensikertalaiselle voisi mennä :D
Seuraaminen oli vain herkun perässä pomppimista, mutta se oli ihan hyvä, eihän me osatakkaan seurata kuin muutama askel, eikä tarvitsekkaan enempää vielä. Eteen Koda osasi istua super hyvin, vaikka koskaan ei olla harjoiteltu, ajattelin sen tarjoavan sivulletuloa. Houkutuksella kiersi namin perässä takaa hyvin ja matka jatkui. Ympyrän teki hyvin perässä. Maahan ei Koda suostunut heti menemään ja loppujen lopuksi oltiin makaamassa sivuttain kyltin edessä! Ja vielä kun omat ajatukset heitteli ja keskityin vain koiraan mentiin maaliinkin väärältä puolelta. 

Kokeiltiin kosketusalustaa erilaisella alustalla, mikä oli nyt kylpyhuoneen laattalattian pala. Koda osaa sen tosi hyvin, joten siinä ei ollut meille mitään haastetta! Lähetin Kodaa noin 5 metrin etäisyydeltä kosketusalustalle ja se oli pennulle ihan helppoa! Koda tykkäsi kun pääsi tekemään jotain vauhdikasta!

Siinä samalla yksi kerrallaan katsottiin läpi merkin kierto. Ei oltu harjoteltu tätä yhtään Kodan kanssa viikon aikana, hups! Asia kun oli ollut viikon hautumassa päässä, niin Koda osasi super hyvin ja oli tosi pätevä! Kouluttajakin sanoi että taidettiin oltu harjoiteltu kotona ja jouduin toteamaan että ei yhtään :D
Hyvä tietää että Koda yrittää jotain mieleen painaa, mitä ollaan harjoiteltu.

Loppuun puhuttiin lelu ja namipalkan eroista, milloin kannattaa palkata lelulla ja milloin namilla. Mietittiin myös ns. kehusanat jolloin palkkana tarkoitetaan lelua tai herkkua, jolloin koira saa pari sekuntia etukäteen tietoon minkä palkan saa ja pystyy valmistautumaan. 


Kotimatkalla kävin taas läpi treenit ja sain todeta että nyt meni hyvin! Odotteluaikoina Koda ei oikein malttanut pysyä paikallaan, mutta silloin kun tehtiin niin silloin tehtiin. Treenitkin kesti 1h20min, eli 20min yliaikaa ja pennulle tuo aika on tosi paljon. Tietenkään koko aikaa ei vain tehdä ja paljon myös leikitään ja vain istutaan rauhoittumassa ja katsellaan muiden tekemistä. Kotitehtäväksi kotimatkalla annoin meille harjoitella eteentulemista ja merkin kiertoa. Merkin kierto olisi kiva saada silleen kokonaiseksi ettei itse tarvitse olla merkin vieressä näyttämässä. Kodalle ainakin tuntuu olevan aika helppo ja kiva liike, vauhdikas pentukin se kun on.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti