perjantai 21. heinäkuuta 2017

23. ARKITOTTELEVAISUUS 2/5

Teemana oli ohittaminen ja peruskäskyjä.
Aloitettiin parilla luoksetulolla. Ensin niin, että mennään koirakoiden välistä. Kodan juostessa luokse, yksi koirista alkoi haukkua ja lähti Kodan suuntaan. Koda oli menossa koirakaverin luo, siitä hämääntyessään, mutta kääntyi ja tuli luokse, Jes!
Toisena tehtiin houkutusten välistä. Oli paljon herkkuja ja leluja jokapuolella. Koda ei niitä edes ehtinyt huomata kun pinkoi luokse. Tosin kun käveltiin takaisin, Kodan hihnassa ollessa se tajusi että siellä olikin jotain herkkuja. Päätettiin tehdä Kodan kanssa uudestaan, nyt kun se tiesi ympärillä olevan kaikkea kivaa. Yksi herkku oli pakko napata matkan varreta, mutta sitten täysillä luokse. Häiriötreeniä luoksetulossa paljon alle, niin hyvä siitä vielä tulee.

Seuraavaksi tehtiin ohittamista. Käveltiin pareittain kohti toisiamme, koirat ulkopuolella niin, että ihmiset kohtaa vierekkäin ja ovat koirien välissä.
-ohittaminen ensin koirat ulkopuolella, sitten sisäpuolella. Näissä niinkuin yleensä, Koda keskittyi herkkuihin ja välillä vaadin siltä katsekontaktia.

Loppuun tehtiin vielä istu, maahan ja seiso käskyjä. Kaikki näytti vuorollaan millä mallilla käskyt on. Kodahan osaa istu ja maahan käskyt ilman apua, mutta seisomiseen tarvitsee vielä apuja. Näistä saimme paljon kehuja, kuulemma hyvässä vaiheessa. Ollaan tehty aikaisemmin liikkeestä maahanmenoa, tehtiin sitä taas. Senkin Koda osaa ilman apuja ja menee aika reippaasti maahan. Vähän vauhtia ja innokkuutta saisi olla lisää.

Lopuksi teihtiin liikkeestä seisomista. Se on Kodalle täysin uutta, mutta hyvin pääsi perille asiasta. Liikuin itse taaksepäin, Koda seuraten. Pysäytin Kodan laittamalla herkkukäden sen nenän eteen, jolloin sen oli pakko pysähtyä ja sanoin käskysanan. Koda haki hienosti oikean asennon mitä on harjoiteltu seisomisessa ja osasi pysähtyä hyvin.

Tyytyväinen olin pennun tekemiseen jälleen kerran! Itse olen nyt nauttimassa Espanjan auringosta, mutta muutama postaus on valmiina odottamassa julkaisua!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti