lauantai 22. heinäkuuta 2017

24. PENTUTOKO 6/6

Viimeinen kerta oli ns. ylimääräinen, kun yleensä olisi leikkimieliset kilpailut, mutta pennuille ei pidetty, kun eivät osaa melkein mitään :D

Ensimmäisenä tehtiin paikallaoloa. Laitoin Kodan istumaan ja palkkasin, menin askeleen taaksepäin ja pian taas palkkasin ja vapautin. Tämä oli Kodalle ihan liian helppoa. Kouluttaja sanoi, että teen niin, että laitan Kodan istumaan ja vien herkkuja kädessä kauemmas. Ensin Koda oli lähdössä livistämään, mutta huomautuksesta liimautui maahan istumaan, kunnes vapautin. Seuraavat kerrat meni täydellisesti, nin hyvin kuin vain voi mennä. Otin saman makaamassa, sekin onnistui. Eikä pentu edes yrittänyt päästä herkuille.
Päätin vaikeuttaa. Laitoin Kodan istumaan ja peruutin loppujen lopuksi noin 4 metrin päähän. Odotin vaihtelevia aikoja. Välillä 3 sekuntia ja välillä 10. Jonka lälkeen kävelin koiran luo ja palkkasin. Välillä jatkoin suoraan toiselle kierrokselle, ettei Koda saa käsitystä, että saa vapautua kun saa palkan = kun tulen luokse. Yllätyin miten hyvin Koda malttaa paikallaan.

Sen jälkeen otettiin luopumista perusasennossa. Laitoin Kodan perusasentoon ja vasemmalla kädellä nameja koirasta vasemmalle puolelle ja luopumalla niistä ja ottamalla katsekontaktin palkkasin. Kodalla on myös ilmennyt perusasennossa lonkalla istuminen, jos joutuu olemaan siinä vähän kauemmin. Näin sain myös koiraa suoristettua. Kun Koda seurasi houkutusta ja siinä kääntyi vinoon, niin namikädestä luopuessa suoristui. Jospa se siitä. Koda luopuu tosi hyvin, sitä ollaankin tehty pennun ollessa 8 viikkoinen, eli alusta asti. Tosin perusasennossa luopumiseen vielä kestoa. Nyt se pitää katsekuntaktin aika kauan, mutta lankeaa sitten houkutukseen (katsomaan sitä).

Sitten jatkettiin seuraamiseen. Tein ensin perusasennosta yhden ja kahden askeleen seuraamista päättyen perusasentoon. Se menee jo hyvin, välillä Koda kylläkin jatkaa matkaa, kun pysähdyn ja sitten tajuaa ja peruuttaa vierelle. Mutta suurinosa menee hyvin. Ensimmäiset noin kolme askelta ovat seuraamisessa tärkeimmät, joten ei meillä mikään kiire ole lisätä askelia, kaikki aikanaan.
Sitten tein niin että ohjasin Kodan herkun avulla sivulle, josta suoraan astuin askeleen eteenpäin, jolloin Kodan tuli seurata ja plkkasin kun oli pysähtynyt, muttei ehtinyt vielä istua. Haluan vahvistaa pennulle myös sitä, että aina ei ihan heti istuta. Vahvistin myös oikeaan kohtaan hakeutumista, niin että tein edellä mainitun mutta naksautin heti kun pentu oli oikeassa kohdassa lähtemässä seuruuseen.

Loppuun otettiin vielä paikallaolo yhdessä. Laitettiin koirat riviin istumaan, tosin niin että joka toinen koira oli eri suuntaan. Ohjaajat meni askeleen tai kahden päähän koirasta ja pienin väliajoin palkattin kun koira pysyi aloillaan. Koda oli innoissaan kun alettiin muodostamaan riviä, eikä olisi malttanut käydä istumaan, ajatteli kai että nyt on leikkihetki. Kuitenkin kun sain koiran istumaan, niin se ei kiinnittänyt enään muuhun huomiota, vaikka vierestä lähti yksi pentu haukkuen juoksentelemaan.


Nyt jatketaan tokon osalta omillaan ainakin jonkun aikaa. Pitää pikkuhiljaa jo alkaa suunnitella omia treenejä. Nyt aletaan jo osaamaankin jotain. Amatöörejähän tässä vielä ollaan, mutta meinasin sitä, että ei harjoitella enään sitä että mikäs käsky on "istu" ja mitä silloin tehdään? Tai säntäillä jokaisen hajun perään treenin aikana. Videotakin jossain vaiheessa tulossa, niinkuin jo kauan sitten lupailin. Yhteen kuvasin jo pätkiä, mutta puhelinlaatu koneella oli surkea. Nyt kun on taas kamera jolla voi videoita kuvata, eikä vain kuvia niin eiköhän se video väsätä kunhan tulee hyviä ilmoja!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti