tiistai 11. heinäkuuta 2017

22. PENTUTOKO 5/6

 Tänään käytiin läpi monia tuttuja asioita ja puhuttiin miten niitä tulevaisuudessa lähetään kehittämään eteenpäin. 

Aloitettiin luoksetulolla, josta kaikki suoriutui todella hyvin. Samalla harjoiteltiin sitä että koiran takana voi tapahtua kaikkea ja se on ihan okei, koira voi silti keskittyä tekemiseen. Siinä Koda joutui aina katsomaan mitä takana tapahtui, varsinkin kun kuului ihmisen ääni. Ollaan harjoiteltu vain etuhäiriötä, pitää harjoitella myös takahäiriötä! Luoksetulo oli tosi hyvä, Koda juoksi täysiä ja kovalla innolla luokse, eikä välittänyt yhtään vieressä olevista  koirista.

Seuraavaksi tehtiin kaukoja, niiden liikerataa samoin kuin viimeeksi, mutta otettiin mukaan seiso-istu ja istu-seiso. Näissä pentu oli jälleen todella pätevä ja tajusi heti miten pitää tehdä näissä uusissakin asennon vaihdoissa. Istu-maahan vaihdoissa aloin vahvistamaan ainoastaan nopeaa alas menoa, jolloin koira ns. hypähtää että laittaa molemmat tassut samaan aikaan alas, eikä mene maahan yksi kerrallaan. Maahan-istu ja seiso-istu istumiset pompun kautta, jotta ei jatkossa tule niihinkään laiskuutta. Nää on kaikenkaikkiaan hyvällä mallilla! Niitä on kiva tehdä, kun koirakin on super hyvä.

Kolmantena asiana otettiin liikkeestä maahanmeno niin, että koira kävelee perässä ja itse peruuttaa ja siitä käsketään isolla käsiavulla maahan. Näitä on tehty kotonakin joten Koda osasi. Loppuun pystyin jo jättämään käsiavun kokonaan pois ja silti pentu meni nopeasti maahan. Olisin käsiavun voinut aikaisemminkin jättää, mutta se olisi ollut hidas maahanmeno yksi jalka kerrallaan. Nyt kouluttajan kannustuksesta jätin käsiavun pois! Tietenkin häivyttämällä, en sitä heti vain pois ottanut.

Sitten yksi kerrallaan tehtiin ruutua. Näytin ensin Kodalle kosketusalustan ruudussa ja pari kertaa siitä palkkasin, jonka jälkeen kävelin noin viiden metrin päähän ja annoin Kodan hakeutua kosketusalustalle. Näistä neljä viidestä onnistui, yhden kerran hajut vei mukanaan ja kosketusalusta unohtui. Koda hakeutuu hyvin kosketusalustalle, vaikka nytkin se oli todella pieni ja ei yhtään maasta ylempänä.

Samalla tehtiin merkin kierto. Siinä meillä ilmeni ongelma. Koda on saanut jostain päähänsä (köh köh etteikö olisi ohjaaja palkannut tätä toimintoa vahingossa :D) että merkin takana pitää hetkellisesti pysähtyä, siis nopeasti vain.  Alettiin siis purkaa koko liikettä. Tehtiin ihan alusta todella pienellä matkalla. Koiran tuli kiertää ns. puolet tolpasta ja naksutin vasta kun tolppa oli kierretty. Ehkä se tästä vielä joskus.

Lopuksi katsottiin vielä perusasento ja seuraaminen ja miten niitä voisi lähteä kehittämään. Meillä on perusasento hallussa, mitään apuja ei enää tarvita. Koda sitä tarjoileekin melkein joka väliin, hassu pentu :D Seuraaminenkin menee hyvin muutaman askeleen 5-6, mutta sitten alkaa motivaatio laskemaan ja kyllästyy, mutta on tuo määrä jo hyvin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti